top of page

Historia

Gemenskapen, Gamblers Anonymous, är resultatet av ett slumpmässigt möte mellan två män i januari 1957. Dessa två mäns bakgrund var förvirrad och fylld av problem och misär på grund av en besatthet att spela De började träffas regelbundet och månaderna gick utan att någon av dem hade återgått till spelandet.

Av sina diskussioner drog de slutsatsen, att för att undvika återfall var det nödvändigt att få till stånd vissa karaktärsförändringar hos dem själva. För att uppnå detta använde de som vägledning vissa andliga grundsatser som hade använts av tusentals människor som börjat tillfriskna från andra tvångsmässiga beroenden. Ordet andlig kan användas för att beskriva karaktärsdrag i det mänskliga sinnet som representerar de högsta och finaste kvaliteterna, så som vänlighet, generositet, ärlighet och ödmjukhet. Dessutom, för att kunna upprätthålla deras egen avhållsamhet från spelandet, kände de att det var livsviktigt att de förmedlade budskapet om hopp vidare till andra spelberoende.

Som ett resultat av välvillig publicitet av en framstående tidningskolumnist och TV-kommentator hölls det första GA-mötet fredagen den 13 september 1957 i Los Angeles, Kalifornien. Sedan dess har gemenskapen stadigt vuxit och nya grupper blommar upp över hela världen.         

bottom of page